EtusivuLÄHETÄ POSTIA:

-yhdistyksen sihteerille
-ylläpitäjälleILMOITUSTAULU

Ilmoitustaululla julkaistaan yhdistyksen ajankohtaisia tiedotuksia.

Syyskokous 2014 (1.10.2014)

Suomen Portugalinpodengot ry:n syyskokous pidetään sunnuntaina 23.11.2014 klo 13-15 Tiiriön ABCllä (Paroistentie 1, 13600 Hämeenlinna).
Podengojen tiedot jalostustietokannassa (18.11.2014)

Jalostustoimikunta toivoo menehtyneen koiran omistajien ilmoittavan koiran kuolleeksi Kennelliiton jalostustietokantaan. Huomioitavaa on myös, että kuolinpäivä on oikea, eikä varsinainen ilmoituspäivä. Nyt on ilmoitettu useita koiria kuolleeksi ilmoituspäivän mukaan. Jalostustoimikunta toivoo myös, että kuolinsyy ilmoitettaisiin. Näin toimiessa saadaan tietoa rodun tämänhetkisestä määrästä ja eliniän odotteesta, sekä mahdollisista sairauksista ja tapaturma-alttiudesta.
Valokuvia vuosikirjaan (1.11.2014)

Lähetä vuoden 2013 näyttelyihin osallistuneesta podengostasi valokuva veloituksetta julkaistavaksi arvostelujen yhteydessä. Vuoden 2013 vuosikirjaan tulevat valokuvat tulee lähettää osoitteeseen
hanna-leena (at) dixonpodengo.eu.
Podengo.net uudistuu (16.10.2014)

Yhdistyksen sivuja tullaan uudistamaan lähitulevaisuudessa, ja uusien sivujen julkaisuhetkestä tiedotetaan myöhemmin. Sivujen käyttäjiltä pyydetään kärsivällisyyttä, sillä yhdistyksen sivut voivat olla hetkellisesti myös pois käytöstä muutoksen aikana. Lisätietoja ylläpidolta, yllapito (at) podengo.net.
Yhdistys siirtymässä sähköiseen tiedottamiseen (1.5.2014)

Podengoyhdistys pyrkii siirtymään mahdollisuuksien mukaan sähköiseen tiedottamiseen. Yhdistys kerää tätä varten jäsentensä sähköpostiosoitteita. Oman osoitteensa voi lähettää jäsensihteeri Marke Kärkkäiselle (hirsituvan (at) suomi24.fi), ja ilmoittaa samalla suostumuksensa sähköiseen postitukseen.

Vinttikoiralehden tilaaminen ja tuleva sääntöpaketti (.pdf)


Legg Perthes -kysely

Yhdistys kerää tietoja suomalaisten portugalinpodengojen esiintyvistä Legg-Perthes -diagnooseista. Tiedot voi ilmoittaa sekä vanhoista että uusista diagnooseista.

Lomake tulee lähettää allekirjoitettuna osoitteeseen:
Hanna-Leena Kujala
Lamminpääntie 2 c 12
02280 Veikkola

Legg Perthes -ilmoitus (.pdf)

 


Vinttikoiralehden tilaaminen

Vinttikoiralehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Vuoden ensimmäinen lehti on kilpailukalenteri, jossa on tiedot koko vuoden kilpailuista sekä muuta tärkeää tietoa kilpailuttajalle.

Kaikki vuoden lehden saat maksamalla 28.02.2013 mennessä Suomen Vinttikoiraliiton tilille FI6150680620129989 13€, maksun tietoihin kirjoitettava ehdottomasti nimi ja osoite jotta lehdet löytävät perille.

Kuvia podengoista!

Etusivulle kaivattaisiin kipeästi kuvia podengoista! Etusivun kuva vaihtuu kuukausittain, ja jokainen muunnos on vuorollaan edustettuna; kuvia kaikista Suomessa edustetuista muunnoksista siis kaivataan, niin pienistä sileistä ja karkeista kuin keskikokoisista sileistä ja karkeistakin!

Yhdistyksen sivuilla kuvagalleria tulee myös uudistumaan, toivottavasti kattaen kaikki muunnokset tasapuolisesti! Voit lähettää kuvasi osoitteeseen yllapito (at) podengo.net. Muistathan liittää viestiin mukaan koiran nimen, rotumuunnoksen sekä kuvaajan tiedot!

Yli 8-vuotiaiden koirien silmätarkastaminen

Podengoyhdistyksen kasvattajapäivillä EL Marja Kososen luennon yhteydessä tuli esille ehdotus, että kaikilta yli 8 vuotiailta podengoilta tarkastettaisiin silmät vaikka koira olisi nuorempana jo ollut silmätarkastuksessa. Näin saadaan arvokasta tietoa ikääntymisen vaikutuksista koiriin. Kaikkien koirien, kuten myös ihmisten perimässä on useita sairausgeenejä, jotka saattavat ilmentyä koiran elinaikana tai sitten eivät. Varsinaisten perinnöllisten silmäsairauksien lisäksi koiralta voidaan tehdä havaintoja muista sellaisista löydöksistä, jotka eivät ole laadultaan periytyviä eikä niistä tavallisesti ole koiralle mitään haittaa. Kuitenkin nämä löydökset on seurannallisessa tarkoituksessa myös hyvä kirjata papereihin. Silmätarkastus on aina tutkimustulos koiran senhetkisestä tilasta. Siksi on ehkä oikeampi termi sanoa, että koira on terveeksitodettu tai oireeton tutkimushetkellä. Tilanne voi olla toisin vuoden tai kahden päästä, sillä monet silmäsairaudet ovat luonteeltaan sellaisia, että ne voivat ilmaantua vasta vanhemmalla iällä. Esimerkiksi PRA voi puhjeta koiralle jopa yli kymmenvuotiaana.

Kennelnimen puoltolausunto

Haettaessa kennelnimeä hakija tarvitsee rotujärjestön puoltolausunnon. Podengojen rotujärjestö on Suomen Vinttikoiraliitto (SVKL) joka vaatii puoltolausunnon myös rotuyhdistykseltä eli Suomen Portugalinpodengot ry:ltä.

Takaisin ylös