Yhdistys

    > Hallitus
    > Jalostustoimikunta
    > Juoksutoimikunta
    > Leiritoimikunta

Yhdistyksen säännöt
Jäseneksi
Vuosittaiset kilpailut
PoPo-lehti
Kesäpäivät
Terveyskysely
Lomakkeet

Ilmoitustaulu
Suomen Portugalinpodengot ry:n kesäpäivät 2010

Podengo meeting 2010

kuvat ja teksti © Anna Räsänen

kuva

Vuoden 2010 kesäpäivät pidettiin Hämeenlinnan kupeessa Aulangon lomakylässä, sään suosiessa suurinta osaa viikonlopusta. Päivien teemana oli “Viekö vietti?”, möllimaastokisojen toimiessa lauantain vetonaulana. Osanottoja näihin epävirallisiin juoksukisoihin oli runsaasti, yhteensä 17 yksilölähtöä. Itse suoritukset yllättivät lähes kaikki päiville osallistuneet: podengot selvästi nauttivat vieheen jahtauksesta, ja mahtuipa mukaan myös muutama yllättäjäkin!
kuva
kuva

Möllimaastokisat järjestettiin auringonpaisteessa talkoohengellä, ja tuomarina toimi Mikko Pynnönen. Koirat juoksivat sekä alkuerän että finaalin, riippumatta pistemääristä. Podengoväen oma into ja tehokkuus näkyivät hienosti kisajärjestelyiden merkeissä, kun aikataulua jouduttiin hieman muokkaamaan - ei siksi että maastot olisivat olleet myöhässä, vaan sen vuoksi että itse kisa eteni jopa odotettua sujuvammin! Suuri kiitos tästä kuuluu mainiolle vieheenpalautukselle, joka homman raskaasta luonteesta huolimatta toimi hyvinkin vikkelästi ja kepeästi! Aivan aidon maastokisan standardeihin ei kuitenkaan päästy, sillä se “perinteinen” vieherikko jäi tällä kertaa kokematta; tästä tietenkin poislukien hyvän mielikuvituksen aiheuttamat rikkoilmoitukset. Juoksujen osalta oli myös hienoa nähdä, että yksikään podengo ei keskeyttänyt juoksua, vaikka muutama uusi metsästäjä tarvitsikin hieman rohkaisua lähettäjältään!

kuva

Möllimaastot koostuivat kahdesta eri kisasta, yksilöjuoksuista ja ajuekilpailusta. Yksilöryhmä sisälsi jo kisaavat podengot, sekä uudet aloittelijat. Uusien joukosta todelliseksi yllättäjäksi paljastui pieni karkea Cera, joka ei ollut koskaan aiemmin viehettä metsästänyt. Into ja vimma puhkui pienestä neitokaisesta niin hienosti, että illan kuluessa Cera palkittiin tuomarin myöntämällä erityispalkinnolla. Ajuekisassa kilpaili neljä eri joukkuetta, ja tuomarin mukaan tärkein seurattava ominaisuus oli joukkueen yhteistyö vieheen kiinniotossa ? aivan kuten podengo metsästäisi luonnossakin. Kilpailevien koirien yksilökisan voittoon ylsi Kaapo (Erudito) 185 pisteen kera, toiseksi tuli Ässä (183p) ja kolmanneksi Lilli, jolle kertyi 180p. Sama kolmikko voitti myös ajuekisan 79 pisteen turvin, toiseksi tuli Team Täystuho 73 pisteen avulla. Ei-kilpailevien koirien yksilökisassa jaetulle ykkössijalle ylsivät Cera ja Terho, molempien jakaessa täsmälleen samat pisteet sekä alkueristä että finaalista, yhteensä 183p. Toiselle sijalle tuli Tilda (180p), ja kolmannelle Harry (176p). Yksilökisassa maksimipistemäärä noudatti alkuerien ja finaalin 100+100 -kiintiötä, ja ajuekisassa maksimi oli 100p. Kilpailevien ja ei-kilpailevien pistemäärät selvästi osoittivat, että eroa näillä kahdella luokalla ei pahemmin ole - kuten illan jutusteluissakin yhteismielin todettiin, jokainen podengopäivillä juosseista koirista voisi ilman sen kummallisempia ihmettelyitä kisata virallisissakin kisoissa, niin hienoja suorituksia tuli nähtyä!

kuva
kuva

Möllimaastojen päätteeksi ilta vierähti hyvässä seurassa, saunomisen, koira-aiheisen tietokilpailun ja podengot tutuksi -osion siivittämänä. Vaikka illalla aurinko olikin siirtynyt yöpuulle, ja sateenropina ottanut lämpösäteiden paikan, ei se tunnelmaa pahemmin latistanut. Podengoväen käytössä olleessa kodassa oli mukava paistella makkaraa ja jutustella lämpimän nuotion äärellä, mitä nyt välillä pitikin käydä ulkopuolella happihyppelemässä, sillä kodassa oli paikoittain savua, kuin “taikurin teltassa” konsanaan.

kuva

Isot kiitokset kesäpäivien järjestäjille loistavasta päivästä hienossa ympäristössä, sekä suuri kumarrus talkoolaisille möllimaastojen toteuttamisen osalta! Ensi vuonna sitten uudestaan - toivottavasti sitä ennen nähdään kuitenkin maastoilevia podengoja vaikkapa kisoissakin, upeaa metsästyspotentiaaliaan toteuttamassa!

kuva

kuva
kuva

Takaisin ylös | Takaisin Galleriaan| Back to English page